COMING SOON

De Schaal van het modernisme

Een stap in het bewustwordingsproces.

Scale organiseert een unieke tentoonstelling over modernistische architectuur in de stad Hasselt. We  willen hiermee de architectuur uit de 20ste eeuw in de kijker zetten. Onze nieuwe generatie wil zo pleiten voor meer aandacht voor dit modernistische patrimonium in ons architecturale landschap.

Het verleden vormt het heden. Modernistische gebouwen worden vaak nog weggecijferd in het straatbeeld. Maar vanwege de grote invloed van de modernistische periode op steden en hedendaagse architectuur zet deze tentoonstelling ze extra in de verf. Er wordt een oproep gedaan voor aandacht en behoud van het culturele patrimonium. De tentoonstelling focust op het in kaart brengen van de modernistische architectuur in Hasselt. De expositie omvat een analyse van verschillende gebouwen zoals: CCHA, het oud administratief centrum van de Stad Hasselt, het huis Stynen…  

Het doel van de tentoonstelling is om deze gebouwen een prominente plaats te geven binnen de architectuurgeschiedenis. Daarnaast wil het collectief mensen bewust maken van de impact van architectuur op het stadsleven. Tenslotte proberen ze aan te tonen hoe we op een voorbeeldige manier met recent cultureel patrimonium kunnen omgaan. Dit aan de hand van schaalmodellen, fotografie, een wandeling en meer. 

Pauline Poelmans studeerde fotografie aan de LUCA School Of Arts in Genk. Ze legt zich vooral toe op de documentaire fotografie waarbij ze steeds met een oog voor detail en creativiteit te werk gaat. Visuele verhalen vertellen staat hierbij centraal. Op vraag van en in samenwerking met Scale ver-beeldt-ze haar kijk op deze gebouwen. 

IMG_20200817_175628_edited_edited